Haşereler
Ücretsiz Kontrol
Teklif İste

Gümüşcün

Gümüş böceği ilaçlama da diğer haşerelerden kurtulmak için yaptırılan en önemli işlem olduğı gibi, gümüş böceğinden kurtulmak için de uygulanabilecek en doğru işlemdir. Bu haşere küçük haşere grubundan olup kanatsız ve omurgasız bir türdür. Yapı ve renk olarak yaşadığı alanlara göre değişmektedirler. Renk olarak parlak ve gümüşümsü bir yapıda olduklarından isimlerinde bu şekilde almışlardır. Yapısal olarak üç kısımdan oluşan bu haşerelerin baş, gövde ve kuyruk kısmı bulunur. Gümüş böceğinin başucunda 2 çift anteni vardır ve bu antenler ile hem besinin yerini tespit ederler hem de kendilerine gelebilecek tehlikeleri algılayıp kolayca kaçabilirler. Aynı zamanda baş kısmında çok güçlü ağız yapıları mevcuttur. Bedeninin üst kısmını örten katmanlı ve sert yapılı bir derisi vardır. Beden yapısı olarak baş kısmı kalın, kuyruk kısmı ise incedir.

Bu böcek türünün bedeninin alt kısmında 4 çift ayak bulunur ve kuyruğunda antene benzeyen 3 adet çıkıntıları vardır. Ayakları kendine göre güçlü yapıdadır. Bu ayakları sayesinde duvarlara rahatlıkla tırmanırlar ve yüksek yerlere çıkarlar. Her alana kolayca ulaşabilen gümüş böceklerinden kurtulmak bu durumda oldukça zor hale gelir. Her alanda bulunabilmeleri nedeniyle, hangi yerlerde olabilecekleri tespitini uzman ilaçlama ekipleri yapmalıdır. Ardından uygulanacak gümüş böceği ilaçlama ile sorunlarınız çözüme ulaşacaktır.

Boy ve yapıları yaşadığı alana ve beslenmesine bağlı olarak değişir ve genel olarak  2 – 4cm kadar büyürler. Bu haşereler yaşam alanında bulduğu kağıt, kağıt havlu, peçete, kitap ve defter, gazete ve her türlü kağıt türü maddeleri, kıyafet, elbise, kumaş, gıda maddeleri, naylon, pamuk, kıl, yün, un ve nişasta gibi maddeleri kemirerek yer, insanların hem besinlerine hem de eşyalarına zarar verirler. Gümüş böceği ilaçlamabu nedenle ihmal edilmemelidir. Bu haşere de diğer haşere türlerinde olduğu gibi yumurta ile çoğalır. Bu haşereler yumurtalarını, evlerimizde duvar çatlaklarına, diplerine, su borusu etrafına, banyo ve mutfaktaki tezgah altlarına, parke ve döşeme köşelerine bırakırlar. Gümüş böceği çok sayıda, yılda birkaç kez, hızlı bir şekilde üreyen ve her üremesinde 100 - 110 kadar yumurta bırakabilen bir haşeredir. Bıraktığı yumurtalar belli bir sıcaklıktan sonra açılır ve larva olarak dışarıya çıkarlar. Böylece kısa sürede yüzlercesi ile başa çıkmak durumunda kalınabilir. Gümüş böceği ile mücadele her geçen gün daha da zorlaşacağından, vakit kaybedilmeden gümüş böceği ilaçlama firmaları ile irtibat kurulmalıdır.

Gümüş böceği yaşam alanı olarak sıcak ve nemli yerleri tercih eder. Evlerimizde genellikle banyolarda, çatı katlarında, duvar diplerinde, mutfak dolaplarında, pis su akarlarında, parke altlarında olmak üzere her kısımda ratlamak mümkün olan gümüş böceklerinden kurtulmak için, gümüş böceği ilaçlama uygulatılmalıdır.

Evlerin dışında ekmek fırınlarında, depolarda, börek salonlarında, bodrumlarda, lokantalarda yuva yapıp çok hızlı bir şekilde üreyip çoğalan bu haşereye, ayrıca kumaş fabrikalarında ve depolarında, kağıt depolarında, kağıt fabrikalarında sıklıkla rastlanır. Besin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üzerlerinde dolaştıkları gıdalara salya ve dışkılar bırakarak, kişilere mikrop bulaştıran bu haşerelere karşı ilaçlama uygulatılmalıdır. Hızlı bir şekilde ürediğinden, kısa zaman içinde bulunduğu alanı istila eder. Bu sebepten dolayı en kısa zamanda gümüş böceği ile mücadele için önlem alınmalı ve yasal bir gümüş böceği ilaçlama firmasıtarafından ilaçlama yaptırılmalıdır. Gümüş böceğiilaçlama olarak en sık kullanılan yöntem püskürtme yöntemidir. Jel ilaçlar bu tür için uygun değildir. Sıvı ilaçlama olarak bilinen ve püskürtme şeklinde uygulanan bu yöntem, bir kaç alınması gereken önlem dışında kolayca uygulanır ve kesin sonuçlara ulaşmanızı sağlar. İlaçlar yoğunlaştırılarak kullanılmalıdır.

Bu işlemde kullanılan ilaçlar ziraat mühendisi kontrolü altında olmalıdır. Gümüş böceği ilaçlama için, hizmet alınan firmanın Sağlık Bakanlığı onayının olmasına dikkat edilmelidir.

Sorunuz mu Var

Bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

İletişim Bilgileri